Shrani ta recept med priljubljene v tvoj brskalnik (klikni)Shrani ta recept med priljubljene v tvoj brskalnik (klikni)

SODELUJEMO

Za vrhunska gurmanska doživetja so potrebne kvalitetne, domače in najboljše sestavine. Zato smo se odločili sodelovati z najboljšimi pridelovalci in ponudniki!

1. OLJČNO OLJE TIMOR http://oljčno-olje.si

oljcno olje timor

Ljubezen do oljk je združila naju in najine oljčnike. Ti se razprostirajo od skrajnega zahodnega dela slovenske Istre pa do najbolj južne točke nad dolino Dragonje. Vsak oljčnik ima svojo zgodbo. Skozi zaraščeno robido se je dvigala le najmogočnejša oljka. Ta je pritegnila pozornost Timoteja, ki si je komaj utrl pot do nje in z veliko ljubezni in pridnimi rokami obnovil stari oljčnik.

Tu so oljčna drevesa najbolj radodarna: kot bi z obilno letino kazala hvaležnost da so bila rešena iz oklepa robide in gozda. Zraven tega nasada je zasadil še en nov nasad. Najzahodnejši nasad je na Beneši, kjer večinoma rastejo oljke sorte leccino. Skupaj sva zasadila nasad nad vasjo, kjer imava drevesa istrske belice in štorte.

2. OSTERROB http://osterrob.si

osterrob

Ko gre za našo kuharsko izkušnjo, je kuhinjski nož najpomembnejši kuharski pripomoček! Prava oblika, ostro rezilo za čiste reze, dobro uravnotežen ročaj, spremeni nož v podaljšano roko, osredotočenost se prenese na hrano in rezultat je boljša hrana.

Nevednost o kuhinjskih nožih je stalnica veliko domačih in žal tudi profesionalnih kuhinj. Ponavadi smo rahlo prestrašeni in zadržani z ostrimi noži, razočarani nad topimi, štorasti z velikimi ter neuspešni pri brušenju. Za človeka, ki kuhinjski nož uporablja dnevno že od prazgodovine je to nesprejemljivo.

Pri Ostrem Robu se bomo poleg prodaje kvalitetnih nožev poskusili ukvarjati z vpogledom v skrivnosti kvalitetnih nožev, kako jih izbrati, pravilno uporabiti, shraniti in nabrusiti…

3. ČILI PIPP http://www.kupicili.si

cili pipp

Pričetki moje dejavnosti segajo v leto 2003, ko sem iz radovednosti in ljubezni do pekočega posejal nekaj semen feferonov, podarjenih od prijatelja in bivšega sodelavca. Prvi uspeh pri obiranju zrelih plodov me je zelo navdušil. Tako sem na vrtu postavil svoj prvi manjši rastlinjak, v katerega sem posadil različne vrste čilijev. Okusni plodovi, predelani v pekoče omake, pa so prijatelje in znance povsem prevzeli.

Spomladi leta 2010, sem kot samostojni podjetnik tudi uradno pričel z gojenjem čilijev in izdelavo pekočih omak, ter drugih proizvodov povezanih s temi po okusu pekočih paprik, katere danes bolje poznamo pod imenom čili. Naslednje leto sem zaradi vedno večjega povpraševanja poskusno najel večji rastlinjak, v letošnjem letu pa sem že postavil večji rastlinjak v domačem kraju Sv. Duh pri Škofji Loki, kjer je tudi sedež podjetja in proizvodnja pekočih omak.

V tem razmeroma kratkem času sem vso pozornost, poleg vzgoje sadik in pridelave čilijev, posvetil predvsem proizvodnji pekočih omak in ostalih žgočih dobrot. V letu 2011, sem tri svoje pekoče omake poslal v ZDA na tekmovanje, kjer sodelujejo proizvajalci pekočih omak iz vsega sveta. Vse tri omake so zasedle prvo mesto  v svojih kategorijah. Preizkuševalce so poleg okusa navdušile tudi naravne in kvalitetne sestavine, brez dodanih umetnih konzervansov, stabilizatorjev in barvil. Za gojenje čilijev uporabljamo le naravna in okolju prijazna eko gnojila.