Shrani ta recept med priljubljene v tvoj brskalnik (klikni)Shrani ta recept med priljubljene v tvoj brskalnik (klikni)


Brancin v pečici z zelenjavo in oljčnim oljem

Olivno-olje.com

Brancin v pečici

Od pacek Objavil: 11 avgusta, 2012

  • Predpriprava: 30 minut
  • Kuhanje: 20 minut
  • Pripravljen v: 50 minut

Vrhunski brancin pečen v pečici s sezonsko zelenjavo in ekstra deviškim olivnim oljem

Sestavine

Navodila

  1. Že v ribarnici prosimo, da nam očistijo brancine. Doma potem samo še malce popravimo 'čiščenje' in jih osušimo. Narežemo limono na rezine in napolnemo 'trebuh' brancina. Malce popramo in to je to.
  2. Naredimo omako s katero bomo premazali v pečici zelenjavo in kasneje še brancina. Dodamo olivno olje, timijan, rožmarin, poper in narezane čilije.
  3. Zelenjavo operemo, osušimo, razpolovimo in damo v pomaščen pekač z olivnim oljem. Pečemo približno 20 min v predhodno ogreti pečici oz. po potrebi toliko 'da pade zelenjava skupaj' Nato vzamemo pekač ven iz pečice in damo nanjo oba brancina. Premažemo s preostalo 'omako z zelišči' Pečemo v pečici še 20 min oz. dokler ribe niso pečene in zelenjava užitno zapečena.
  4. Voila. Vzamemo iz pečice in serviramo na krožnik. Zraven ponudimo vino - beli pinot in sveže popečen kruh (francosko, toast, brusketo..)
  5. Za konec zmerno posolimo z solnim cvetom. p.s Če katerih sestavin ne marate oz. jih ni na voljo nič zato. Zamenjajte jih oz. izpustite. Čar kuhanja je v improvizaciji 😀 Dober tek 🙂