Shrani ta recept med priljubljene v tvoj brskalnik (klikni)Shrani ta recept med priljubljene v tvoj brskalnik (klikni)


Čokoladna torta z jagodami

Olivno-olje.com

Cokoladna torta z jagodami (12)

Čokoladna torta z jagodami

Od pacek Objavil: 21 aprila, 2014

 • Predpriprava: 1 ura 20 minut
 • Kuhanje: 2 ur 0 minuta
 • Pripravljen v: 3 ur 20 minut

Jagodno-čokoladna torta za vse sladokusce!

Sestavine

Navodila

 1. Najprej ubijemo jajca in ločimo rumenjake in beljake. V skledo z rumenjaki dodamo 4 žlice sladkorja in skupaj dobro premešamo, da zmes postane oranžna. Na štedilniku stopimo približno 20g čokolade, ter jo nato dodamo že sladkanim rumenjakom. Dodamo še moko, ter malo radenske. Skupaj nato dobro premešamo (najbolje z mikserjem). Biskvit spečemo v pečici.
 2. Na začetku, ko smo ločili beljake sedaj iz beljakov naredimo »sneg«, ter ga počasi vmešamo v nastalo zmes (rumenjak, moka, čokolada…).
 3. Vse skupaj dobro premešamo.
 4. Nadev: Narežemo jagode in jih zmešamo z mascarponejam, dodamo tudi rumov rumov sladkor. Sladkamo po želji.
 5. Jagode zmiksamo v mikserju in po okusu sladkamo.
 6. Biskvit ohladimo in previdno prerežemo na pol.
 7. Pečen biskvit prerežemo na pol, če je biskvit dovolj debel ga narežemo na tri dele, če ne naredimo še enega tako, da bo torta imela tri plasti biskvita. Na prvo plast biskvita namažemo oz. nadenemo maso z mascarponom in jagodami. Nanj damo eno plast biskvita. Pripravimo želatino, ter jo vročo vmešamo v zmiksane jagode. Jagode z želatino nato namažemo na zgornjo plast. Na vrhu dodamo še zadnjo plast biskvita.
 8. Vrhnjo plast premažemo z zmixanimi jagodami.
 9. Torto pokrijemo z zadnjim delom biskvita.
 10. Čokoladni preliv: Stopimo po potrebi okoli 50g čokolade, ter zraven vmešamo sladko smetano zato, da bo nadev bolj rahel in bomo kasneje lažje torto porcionirali, ter razrezali. Vroč nadev polijemo po torti, in okrasimo z jagodami! Ohladimo in jo šele nato razrežemo!