Shrani ta recept med priljubljene v tvoj brskalnik (klikni)Shrani ta recept med priljubljene v tvoj brskalnik (klikni)


Limonino-pomarančna torta z vinom, jagodičevjem in oljčnim oljem

Olivno-olje.com

Torta z jagodičevjem, limonino in pomarančno lupinico ter ekstra deviškim oljčnim oljem

Od pacek Objavil: 19 avgusta, 2012

  • Predpriprava: 20 minut
  • Kuhanje: 50 minut
  • Pripravljen v: 1 ura 10 minut

Božanski citrusni okus z dodatkom ekstra deviškega oljčnega olja.

Sestavine

Navodila

  1. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj celzija. Pekač od znotraj naokoli namažemo s Slovenskim ekstra deviškim oljčnim oljem z okusom limone ali pomaranče. Dno pekača pokrijemo s peki papirjem.
  2. V eni posodi zmešamo skupaj moko, pecilni prašek in sol. V drugi posodi zmešamo skupaj oljčno olje, vino, pomarančni sok in naribano lupinico pomaranče ter limone.
  3. Zmešajte jajca in sladkor z električnim mešalnikom in mešajte približno 4 minute oz. dokler ne potrojite volumna. Dodajte polovico zmešane suhe snovi (moko, paciln, sol) in na nizki hitrosti mešajte. Nato prilijte drugo 'tekočo' mešanico in mešajte na nizki hitrosti. Ponovite s preostalima mešanicama in počasi zmiksajte skupaj.
  4. Nalijte testo na pripravljen pekač. Pecite 50 minut oz. odvisno od pečice. Če je pečeno preverite tako, da zapičite ''zabotrebec'' v sredino testa in če pride ven 'suh' potem je pečeno. Ohladimo 10 minut in nato odstranimo stranski del pekača, da se ohladi do konca.
  5. Potresemo z 'štaupcukram' sladkorjem v prahu in na vrh dodamo jagodičevje. Po želji potresemo-okrasimo z naribano čokolado, kakavom oz. čokoladnimi prelivi. Zraven ponudimo vinček sladki muškat.