Shrani ta recept med priljubljene v tvoj brskalnik (klikni)Shrani ta recept med priljubljene v tvoj brskalnik (klikni)


Pečene paprike v pečici

Olivno-olje.com

Rdeče paprike pečene v pečici z oljčnim oljem

Od pacek Objavil: 21 avgusta, 2012

  • Predpriprava: 10 minut
  • Kuhanje: 30 minut
  • Pripravljen v: 40 minut

Ni boljšega kot avgustovske rdeče paprike dozorete na soncu. Pečene ravno prav, olupljene, nasesekljane, potresene s česnom in oblite z ekstra deviškim oljčnim oljem. Izvrstna priloga za vroče poletne dni.

Sestavine

Navodila

  1. Paprike umijemo pod tekočo vodo, zbrišemo s suho krpo, damo v velik pekač in jih 'namastimo' z oljčnim oljem. Pečico predhodno ogrejemo na 160'C in ko se le ta ogreje jih damo ''noter''
  2. Med peko jih skrbno nadzorujemo, da se nam ne 'zažgejo'
  3. Obračamo jih približno na 10 minut oz. po potrebi prej. Obračamo jih nežno, da jih ne poškodujemo (potem jih bomo težje lupili pa še preveč se bodo posušile).
  4. Ko so paprike padle 'skupaj' in vidimo, da je lupina skorajda v celoti že odstopila ''se nagubala' potem so paprike pečene. Naložimo jih v posodo in na dno položimo mokro kuhinjsko brisačko.
  5. Z mokro kuhinjsko krpo jih prekrijemo in pustimo 'stati' 10 min, da se malo ohladijo. V tem času bo koža še bolj odstopila in z lahkoto jih bomo olupili ter očistili.
  6. Ko jih lahko primemo z roko tako, da se ne opečemo pričnemo z lupljenjem in čiščenjem
  7. Veliko dela, časa, pacanja, nesnage po kuhinji, malo 'pridelka' ampak je vredno truda. Očiščene paprike narežemo, dodamo nasesekljan česen, ekstra deviško oljčno olje in posolimo. Božansko. Poskusite! p.s Lahko jih spečete večjo količino in shranite v zamrzovalnik. Januarja pri -30 stopinjah in 20cm snega Vam bodo še bolj teknile.