Shrani ta recept med priljubljene v tvoj brskalnik (klikni)Shrani ta recept med priljubljene v tvoj brskalnik (klikni)


Testenine z morskimi sadeži

Olivno-olje.com

'Makaroni' s plodovi morja - okusen in zdrav mediteranski obrok

Od pacek Objavil: 16 avgusta, 2012

  • Kuhanje: 30 minut

Paradižnik,česen, oljčno olje, sir olive, morski sadeži, belo vino, origano... glavne sestavine mediteranske prehrane - diete. Zdrav, hiter in okusen obrok za vse ljubitelje morske hrane. Očaral vas bo zapeljiv okus morskih dobrot!

Sestavine

Navodila

  1. Narežemo čebulo in česen. Lahko čisto na drobno, lahko bolj na debelo. Odločitev je vaša 😀
  2. Na oljčnem olju popražimo čebulo. Čez nekaj časa dodamo česen, da vse skupaj lepo porumeni. Dodamo morske sadeže, olive, origano in pražimo cca. 10min. Po potrebi zalijemo malce z belim vinom.
  3. Ko je vse skupaj lepo prepraženo vlijemo narezane pelate in preostalo vino ter kuhamo še cca. 10 min oz. toliko časa, da dobimo toliko gosto omako kot želimo. Nekateri imajo rajši redko, spet drugi bolj gosto. Testenine skuhamo 'al dente' po navodilih proizvajalca.
  4. Naribamo parmezan. Lahko ga dodate v omako ali pa prihranite za konec.
  5. Ko je omaka ravno prav gosta ugasnemo plin. Malenkost popramo in solimo po okusu. Pazimo, da ne presolimo kajti slan je potem še parmezan.
  6. Kosilce ali večerja: Testenine z morskimi sadeži in Slovenskim ekstra deviškim oljčnim oljem. Za konec pokapamo po testeninah malce oljčnega olja in potresemo s parmezanom. Poleg se brbončicam odlično poda belo suho vino ohlajeno na cca. 10'C. Bon apetit