Shrani ta recept med priljubljene v tvoj brskalnik (klikni)Shrani ta recept med priljubljene v tvoj brskalnik (klikni)


Uživaj oljčno olje in živi dlje

Olivno-olje.com

Že dlje časa je znano, da oljčno olje pozitivno vpliva na preprečevanje in zaščito pred različnimi kroničnimi boleznimi.

A raziskav o podaljšanju življenjske dobe ni veliko. Španski raziskovalci so na to temo opravili raziskavo, kjer so ugotovili povezavo med oljčnim oljem in umrljivostjo med 40.000 tisoč španskimi prebivalci. V raziskavo so bili vključeni moški in ženske stari med 29 in 69 let iz petih španskih regij.

Raziskovalci so analizirali povezavo med uživanjem oljčnega olja in umrljivostjo ter umrljivostjo zaradi specifičnih vzrokov kot so npr. kardiovaskularne bolezni.

Po trinajstih letih raziskav in spremljanja populacije so ugotovili, da se ob rednem uživanju oljčnega olja umrljivost zmanjša in sicer za 44% pri boleznih srca in ožilja in v 26% je splošna umrljivost manjša od tistih, ki oljčnega olja niso vključevali v svojo prehrano.

S to študijo so vplivi na daljše in boljše življenje ob rednem uživanju oljčnega olja dokazani, predvsem pri preventivi srčno-žilnih bolezni, ki so glavni kazalci umrljivosti sodobne družbe!